Udhezues per krijimi e nje web faqe interneti " blog ose forum"  online.

Në këtë artikull do te japim udhezime se si te ndertojm nje uebsajt nga niveli zero deri ne ate te lart "profesionist".

Ky mesim eshte per te tria nivelet :

1 niveli i pare  ( me njohuri te pakta ne uebmaster ose niveli i pare  )

2 I mesem ( njohuri elemetare - pervoja ne uebmaster   )

3 I Larte ose ( niveli i larte ose uebmaster profesionist)

Pra  si fillim do te jap disa sqarime rreth  domainev , nen domaineve , hosteve , dns - ip , blogev , scriptave ,databazav dhe databaz back up.

1 Qfare eshte nje domein " nje domein

Emri i nje uebfaqe ne internet  pra adresa  e nje blogu shembull : http://seo123.ml" pra eshte domein - emer domein.

Domain perfshin emra dhe numra shembull:"Seo123.ml "

 

2 qfare eshte nje nen domein " nen domein eshte emri i nje faqe qe lidhet direkt me domein shembull : theseo123.blogspot.com  ose emri.seo123.ml" pra e lidh direkt uebin me faqen kryesore ( url - emri.seo123.ml.

3 qfare eshte dns dhe per qfare sherben "dns eshte serveri qe lidh domainin me hostin  dhe ndahen ne domain name server dhe ip .

Shembull " ns1.seo123.ml

Ns2.seo123.ml " ose direkt ip-adrese

DNS - IP shembull IP . 100.6.9.045

Dns IP adrese " Eshte lidhja e domenit me hostin " dhe indetifikohet vetem me ane te domanit.

Xhdo provider domaini   ose hosti ka  emra dhe ip te ndryshme "kompanit   qe ofrojm keto sherbime indetifikohem me emra te ndryshem"  po krahas kesaj ndryshojn DNS dhe IP-ADRESA

4 qfare eshte nje host " host eshte shtepia e produkteve per nje domain ose  depoja e produkteve qe ushqen domainin dhe i ruan ato.

Asnje domein nuk fuksionon pa nje host  shembull :  hosti permban produktin qe ne duam ta ndajm ne faqen tone si ; tekst - foto - video - scripta ose software .

5  qfare eshte nje blog " blog eshte permbajta e domeinit e cila perfshin produkte te ndryshme te cilat ne do ti ndajm internet per audiencen online.

6 Qfare eshte nje script "nje script eshte  kodimi i nje gjuhe te caktuar : html , php , java ose ndonje  tjeter gjuhe  e cila kryen sherbime te shumta.

Per qfare sherben nje script nje scrip sherben per te hedhur produktet ne nje webfaqe dhe instalohet ne uebfaqe kuptohet nga kontroll paneli i faqes.

7 qfare eshte nje databaz "nje databaz perfshin te dhenat e pergjithshme  produktet qe permban nje host ose server .

8 qfare eshte nje backup databaze "backup databaze i ruan te gjitha te dhenat qe perfshin nje host ,server ose uebsite.

Tani te fillojm tek krijimi i nje blogi ose forumi.

E gjitha qfare duhet te bejm eshte qe    ta blejm nje emer domeini ne dot.al ose ta marrim ate falas nga : freenom.com  dhe te regjistrojm nje blog falas ne : blogger.com  ose   altervista.org  -  apo te hostohemi ne :000webhost.com - hostinger.co.uk  apo ne tjeter host.

Ku mund te blejm domein :

www.godday.com

www.altervista.org

www.1und1.de

www.namecheap.com

www.dot.al

Cilat jan platformat " scriptat" me te fuqishme per ndertimin e nje blogi ose  forumi qe njohim sot : wordpress ,blogger " forume" vbulletin , mybb.

Sot shum nga kompanit e hostingut kan ne ftp controll panelin e tyre scripta te ndryshme te cilat mund ti instalojm me nje klikim mbi to.

Une  do ti jap disa udhezime shtes per scriptat se ku ti merrni per  shkarkim:  wordpress.org , vbulletin.org , mybb.com  dhe blogger eshte platforme qe eshte ne blogspot.com

 

Te japim sqarime rreth platformes " blogger "

 
Ja si hapet nje faqe ne Blogger

Dhe cila eshte adresa : blogger.com


eshte adresa ku duhet regjistruar dhe eshte faqja ku do hyet edhe ne te ardhmen per te shkruajturi artikuj te rinj, per te pare statistikat e faqes suaj, ose per tju pergjigjur komenteve qe behen ne faqen tuaj.


Dhe regjistroni domainin tuaj

Shembull : theseo123.blogspot.com


Pasi ta keni ber regjistrimin per emer domain : theseo123.blogspot.com

Zgjedhim nje teamplate dhe klikojm  dome


Pse duhet te hapesh nje blog


Arsyet jane te ndryshme, por arsyeja kryesore mbetet deshira per te ndare me te tjeret pasionin tend me te madh. Nese ke pasion fotografine ose programmim apo uebmaster dhe deshiron te shohesh cfare te tjeret mendojne per te, menyra me e mire eshte te hapesh nje faqe personale shembull : theseo123.blogspot.com
Si behet kjo
Krijo një blog Hyni në Blogger. Në të majtë të lartë, klikoni New Blog. Futni një emër për blogun tuaj. Zgjidhni një adresë blog, ose URL. Kjo do të përdoret nga lexuesit për të parë blogun tuaj. Zgjidhni një template. Kliko Krijo blog. Përdorni pult Blogger Hyni në Blogger. Paneli Blogger do listë bloget tuaja me disa lidhje të shpejtë në të djathtë: Për të menaxhuar një blog, kliko titullin e blog-së. Për të krijuar një post të ri, klikoni Shkruaj post të ri. Për të parë mesazhet e tua, klikoni Post lista pas listën. Për të parë se si faqja juaj duket, kliko View blog. Për veprime të tjera, klikoni arrow poshtë Poshte Arrow. Shih se si faqja juaj duket Ju mund të shikoni tuaj blog dy mënyra: Nga pult Blogger, klikoni View Blog. Në krye të pult, blogun tuaj, klikoni View Blog. Ndryshojë mënyrën se si faqja juaj duket Ju mund të ndryshojë dizajnin e blogun tuaj. Vendosni të cilët mund të shikoni ose redaktoni blogun tuaj Ju mund të kontrollojë që ka qasje në blogun tuaj. Eksploroni blogun tuaj Ju mund të përdorni menynë e majtë për: Shiko tuaja Mesazhe, faqet, komente, dhe statistikat. Menaxhuar të ardhurat, fushata, dhe më shumë. Get updates Blogger Për të marrë njoftimet funksion, këshilla dhe informacione të tjera, të nënshkruar për përditësime email: Hyni në Blogger. Në krye të drejtë, klikoni Cilësimet Cilësimet. Kliko Edit Settings User. Sipas "Njoftimeve Email", kliko tek "Feature Njoftime." Kliko Ruaj. troubleshoot çështje Nëse keni një problem me Blogger, shihni info mbi çështjet e problemeve.

Blogger është një shërbim blog-botuese që lejon bloge multi-përdorues me të hyra të kohë-vulosur. Ai u krijua nga Pyra Labs, e cila është blerë nga Google në vitin 2003. Në përgjithësi, blogs janë organizuar nga Google në një subdomain të blogspot.com. Një përdorues mund të ketë deri në 100 blogs për llogari.

Si të krijoni një Blog WordPressKrijimi i një blog në WordPress - një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të ndarë regjistrimet tuaja në internet, dhe pastaj - dhe madje të fitojnë një emër. Ju mund të krijoni një blog falas në faqen WordPress duke përdorur WordPress.com, në qoftë se ju nuk keni një web host, ose shtoni skeda WordPress në domenin tuaj dhe për të krijuar një blog nga e para. Ndiqni këtë udhëzues për të mësuar se si të krijoni blogun tuaj në vetëm disa minuta.

Hapat


Metoda 1 e 3: Krijimi i një blog në WordPress hosting

  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Vendosni nëse ju përshtatet WordPress-hosting. Nëse ju dëshironi të publikojë të dhënat e tyre në internet, pastaj WordPress.com përshtatje të mirë për ju. WordPress përgjegjës për të gjitha Coding dhe hosting, dhe detyra juaj do të jetë në vetëm përmbajtje botuese.

  3. Ju nuk mund të fitojnë reklamat duke përdorur WordPress.com si mikpritës. Nëse ju doni të shtoni reklama në blogun tuaj, ju duhet të ketë hosting tuaj. Për detaje të mëtejshme, ju mund të lexoni më poshtë. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Krijo një llogari. Ju do të duhet të futni një adresë e-mail, emër të saktë dhe fjalëkalimin, dhe të dalë me për blogun tuaj. Nëse ju doni të krijoni një blog falas, adresa e saj është si vijon: lt; vashenazvaniegt; .wordpress.com.

  3. Ju mund të zgjidhni nga një listë më të gjerë të adresave për një tarifë të vogël vjetor, duke përfshirë .com, .net, .org, dhe të tjerët. Çmimi do të ndryshojnë në varësi të emrit të domain. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Rregullo. Pas krijimit të një llogari ju do të merren për panelin kryesor (Pult). Ju mund ta rregulloje pamjen dhe funksionalitetin e juaj. Zgjidhni Settings (Cilësimet) në panelin e majtë kryesore.

  3. Shto një titull. Emri do të shfaqet në krye të blog tuaj dhe browser përkatëse të internetit. Zgjidhni një emër që ju pëlqen. Ndryshimi i emrit nuk do të çojë në një ndryshim në adresën e juaj. 


  1. Shto një slogan. Slogan është zakonisht një përshkrim të shkurtër të blogun tuaj. Disa tema ekzekutimi ajo do të shfaqet nën emrin, dhe në disa shfletues - vetëm pas titullit. 


  1. Shto email. Adresa e-mail që ju specifikoni do të vijnë të gjithë aktivitetin e mesazhit në blog. 


  1. Përzgjidh kohë zonë. Ora parazgjedhur zonë është e Greenwich, kështu që zgjidhni zonën orare të rajonit tuaj. 


  1. Zgjidh një datë dhe kohë format. Datat dhe kohët janë shfaqur kapur siç duhet dhe blog komente, në varësi të cilën format ju zgjidhni. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Ndrysho temë design. By default, blog përdorur standarde theme WordPress. Ju mund të ndryshojë temë në shfaqjen menu (Dukje) në panelin kryesor duke zgjedhur Temat (Tema). Ju mund të zgjidhni nga një numër i madh i temave në dispozicion të dy të lirë dhe për një tarifë. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Customize theme tuaj. Pas zgjedhjen e një temë, ju mund të konfiguroni atë duke klikuar Konfiguro (Përshtateni) tab Temat (Temat). Ju mund të ndryshojë ngjyra, header imazh, sfond, etj 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shtoni Widgets. Ato ju lejojnë të shtoni instrumente të ndryshme në panelin tuaj blog për të shfaqur informacion nga burime të tjera. Për shembull, ju mund të shtoni një widget Twitter, e cila do të shfaq tweets tuaj të fundit në WordPress blogun tuaj.

  3. Kliko Dukje (Prezantimi) në shiritin e veglave kryesore dhe zgjidhni Widgets. Widgets Drag nga Widgets në dispozicion (Widgets në dispozicion) për të vendosur një blog ku ju dëshironi që ajo të jetë. Kliko arrow për të drejtën e widget për të hapur zgjedhjet e saj. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shto posin tuaj të parë. Hapni toolbar kryesore dhe zgjidhni hyrjet (Mesazhi). Kliko Add New (Vendose i ri), për të hapur Shto hyrjen.

  3. Mendoni për një titull interesant dhe sy-terheqese e mesazhit tuaj. 


  1. Shto rekord debutimin një përshëndetje. Dhënë lexuesit një ide të asaj që ju do të shkruani dhe çfarë materiale do të shtohet. 

Metoda 2 e 3: blog WordPress në vet hosting tuaj
  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Vendosni nëse ju dëshironi që të ketë hosting tuaj. Ju mund të mbani blogun tuaj WordPress në dy mënyra. Nëse ju keni vet hosting tuaj, ju mund të instaloni WordPress mbi të dhe kontrollin e plotë të blogun tuaj. Nëse ju nuk duan të merren me hosting dhe të ngritur një blog, ju mund të përdorni gati-hosting WordPress.

  3. Nëse ju keni vet hosting tuaj, WordPress instaloni atë falas. 


  1. Nëse ju doni të shtoni në reklamat blog, ju duhet të ketë hosting tuaj. Ky opsion është gjithashtu ideale për ata që duan të krijojnë temat e tyre dhe dorë redaktuar HTML-kodin blog. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Gjeni një shërbim hosting që mbështet WordPress. Hosting server është një faqe Web që ruan të gjitha të dhënat blogun tuaj. Disa shërbime popullore hosting janë tashmë WordPress para-instaluar ose të ofrojnë instalimin e lehtë. Për shembull, në vijim (por jo kufizuar në këto):

  3. HostGator 


  1. Dreamhost 


  1. Go Daddy 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shko në panelin e kontrollit. Më të hosting me të ndërtuar në panelin e kontrollit (cPanel), e cila lejon juve te menaxhoni me përmbajtjen e faqes tuaj. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Install WordPress. Shumica webhosts janë të ngarkuar tashmë dhe i gatshëm për të instaluar WordPress. Shko në cPanel tuaj, gjeni lidhje për të instaluar WordPress. Zakonisht ajo është në Scripts kategori.

  3. Ju do të duhet për të hyrë në një username dhe password. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shto fotografi në WordPress. Nëse nuk predustanovlen WordPress për hosting tuaj, ju do të duhet të shtoni me dorë atë. Për ta bërë këtë, shkarko fotografi nga faqja WordPress.org.

  3. Lidhu për të presë tuaj nëpërmjet FTP. Shto fotografi WordPress në dosjen rrënjë e domain. Nëse ju doni të WordPress ishte në faqen subdomain, krijoni një dosje për subdomain dhe të vendosur atë fotografi WordPress. 


  1. Hapni web faqe në të cilën ju të shtoni fotografi WordPress. Ju do të nxitet për të filluar instalimin. Kliko mbi link dhe WordPress instalojë automatikisht. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shko në blogun tuaj. Pas instalimit është e plotë blogun tuaj WordPress është gati për përdorim. Hapni blog në shfletuesin tuaj dhe të hyni brënda si një administrator. Ju merrni për panelin kryesor, i cili mund të menaxhuar më shumë nga ditarin tuaj. 


  1. Si të krijoni një Blog WordPress

  2. Shto pas tuaj të parë. Kliko hyrjen e Re (pas New) në krye të hapur Shto hyrjen. Ju mund të krijoni një llogari të parë prezantimin veten dhe blogun tuaj.

  3. Shto titullin origjinal në lexues të kërkuar për të lexuar të gjithë hyrjen. 

Metoda 3 e 3: Krijimi i një blog të suksesshëm


Si të krijoni një Blog WordPress


  1. Publikoj shpesh. Në blogun e mirë të rregullt, të dhënat dhe materialeve të reja. Kjo do të lexuesit në një bazë të rregullt për të vizituar blogun tuaj. Mundohuni të mbani lexuesit tuaj nuk do të jetë në pritje për të hyra të reja.Si të krijoni një Blog WordPress


  1. Të jetë konciz. Lexues Intermediate rastësor është i vogël. Sigurohuni blog juaj nuk është shumë e gjatë, dhe ju shkurtimisht mësojnë informacionin më të rëndësishëm. Le shënimet tuaja të përbëhet nga një mesatare prej 250-1000 fjalë.Si të krijoni një Blog WordPress


  1. Të jetë unike. Krijo një blog që është i ndryshëm nga të gjithë të tjerët. Gjej audiencë, e cila askund tjetër për të lexuar atë që ju shkruani. Nëse ju shkruani për një audiencë të shumëfarësh, të sigurt se cilësia e materialeve tuaja më të lartë.Si të krijoni një Blog WordPress


  1. Bashkëvepruar me lexuesit tuaj.Përgjigje komentet dhe letrat e tyre. Le të përgjigjen për çdo pyetje të mira. Le lexuesit tuaj të ndjehen në shtëpi në një blog dhe duan të kthehen.Si të krijoni një Blog WordPress


  1. Nxitja e blogun tuaj. Ka shumë mënyra për të zgjeruar audiencën e juaj, duke përfshirë reklamat në rrjetet komentet sociale në bloge të tjera, search engine optimization (SEO), dhe të tjerët. Provoni mënyra të ndryshme të promovimit të blogun tuaj. 

Këshillë
  • Përgatisë të gjitha dosjet, duke përfshirë edhe instalimin e WordPress, FTP-klient, fotografi redaktor wp-config.php, baza e të dhënave, të gjithë emrat dhe fjalëkalimet. 

 • Nëse ju vendosni për të instaluar WordPress duke përdorur Fantastico në cPanel tuaj, pastaj hapat e mësipërme nuk kanë nevojë.


 

How To Setup Custom DOT tk Domain in Blogger


Are you experience frustration at some point in default long domain name in Blogger like yourdomain.blogspot.com and want to change free custom .tk domain, you are at right place to  set-up custom .tk domain in blogger.com,.


Read the below tutorial to get start-up

Step-1: Go to Freenom.com
Step-2: Enter your desire domain and select .tk from the option, click on “Search” button, same below screenshot.

 
Step-3: If your desired domain is available then you redirect on Domain Registration page set registration length as 12 months and  like this screenshot below. If not, then try any other domain name.


 
Step-4: Clicked Order Now button. Here you have to verify your account by email, Verification link Sent to Your Email The Link, go to your Email Index and Click On The Link it redirect to checkout Page.


Step-5: Don't worry about it Fill the form give Email ID and Password Login further to Setup Domain in Blogger. Congratulation you have get your Domain, get ready for Setup custom domain in Blogger


 

Setup Custom Free Domain in Blogger


Step-1: Go to Blogger Settings and find Publishing option in your dashboard. Now click on Set up a third-party URL for your blog.Step-2: Then enter your Dot Tk domain with www in the like www.technohalf-demo.tk (as shown in the picture)Step-3: Hit Save button, you get a Error i.e. We have not been able to verify your authority to this domain. Error 12. Now That's what we require, two CNAME like below picture. Don't close this Page.

Step-4: Open a New Tab in Browser and Go to Your Freenom ClientArea Link and click on Domain Panel and then click on “My Domain” same below screenshot.


Step-5: It will take to your Domain Page and click on “Manage Domain”. Like this-


Step-6: Now clicked on Manage Freenom DNS and it will take to DNS MANAGEMENT for yourdoamin.tk
Step-7: First of all Select “CNAME Record” from type option then write “www” in Name and “ghs.google.com” in Target and Leave TTL to 14440 .Step-8: Again to add another CNAME click on “More Records” and then write Host Name and Target that you got in error . You can do it same below image.
Step-9: OK you have added your CNAME records successfully Let's add "A Record". Clicked on More Records, select “A Record” from type and Leave Name to Blank and set TTL to 300. Set First "Target" to 216.239.32.21. Again repeat this process and Add Second "Target" to 216.239.34.21, Third "Target" to 216.239.36.21, Fourth "Target" to 216.239.38.21 like this Screenshot Below
Step-10: You have done your job well click Save Change to get effect. Now! Just Wait around 5 to 10 minutes and then go to your Blogger account and got toSetting>>Basic>> Add a Custom Domain and enter yourwww.yourdomain.tk(Don't Forget to add www before domain name) domain and click on “Save”. Click on View Blog to see your custom domainCheck My Demo Site Here LinkIf you face any problem comment below, I try my best to help you


 

 

 


Learn2Crack presents you an easy tutorial to register a free .tk domain name and use free hosting with the registered .tk domain.

About .tk Domain:


Dot TK is a joint venture of the Government of Tokelau, a country in the South Pacific, the countries communication company Teletok and BV Dot TK, a privately held company. The Government of Tokelau has appointed BV Dot TK as the exclusive registration entity. BV Dot TK is doing business as the Dot TK Registry.

Features of Free Hosting:


1) 1.5 GB hosting space.
2) 100 GB bandwidth.
3) Unlimited Domains.
4) 5 Emails.
5) Free Web builder.
6) PHP Mysql support.
7) 99% uptime.
8) FTP support.

Instructions:


1. Go to the website http://www.dot.tk/en/index.html and check the availability of the domain to be registered.

2. If the domain name is available proceed to next step.
3. In a new tab open this web page http://www.000webhost.com/order.php
4. Enter your details in the form and enter the domain which is to be hosted.


5. Now confirm your Email address with 000webhost.
6. After confirmation go the c-panel of your domain in 000webhost.
7. In your c-panel, in the main menu click ‘View Account Details’.
8. Now note the nameserver details in the page.


9. Now go back to the Dot TK registration page.
10. Select Use DNS in the  ‘Use your new domain’ menu.
11. Then select ‘Your own DNS’ and enter the nameserver details noted from the 000webhost ‘View Account Details’ page.

12. Then select the registration period, You can select up to a maximum of 12 months.
13. Enter the verification code and click sign up.
14. Sign up with any of the social networking services.
15. Then you will get a confirmation message for your registration, and you have successfully registered your free .tk domain and use free hosting.

Your .tk website will be up and running within 24 hours, since DNS propagation takes a lot of time.
To upload your files use FTP softwares such as FileZilla.
Enjoy 🙂
For any suggestions contact us atcont 

Mire  u takofshim ne mesimet e radhes

Admin : inc-seo

Theseo123.blogspot.com

Seo123.ml 2016

 

Ju lutem ndajeni kete artikull me miqet tuaj .

Credit : inc-seo theseo123.blogspot.com/ seo123.ml

 

 

 

 

0 comments:

Post a Comment

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top