Si të krijojmë një uebsajt apo blog falas?
Platforma blogger - blogspot.com
Per te krijuar ndonje website apo blog falas, ka alternativa te shumta. Por nder to me te mirat jane : www.blogger.com , www.wordpress.com dhe www.altervista.org, por eshte me i rekomandueshem ai i blogger.com shembull : theseo123.blogspot.com sepse ofron pra nje SEO me te mire, pra SEO ka te beje me te gjitha postimet e juaj ne blog te cilat publikohen ne Google Search. Pra ju keni mundesi edhe te krijimit te sajteve apo website te cilat mund te jene statike pra ju nuk mund te postoni ne to por vetem ti ndertoni dhe ato mbesin ashtu siç jane por ju mund ti ndryshoni, dhe mund te jene sajte lajmesh - bloge personale apo edhe ndonje site informacioni per firma te cilat sherbime me se miri i ofron www.gybo.com/wisconsin e cila jo vetem qe ua ofron mundesine e hostingut falas por edhe nje domain (domen) falas pra me adrese te shkurter p.sh www.adresaime.com. Pra per te ndertuar nje blog me blogger.com eshte shume e thjeshte percjellni hapat:
Hapi 1.Klikoni ketu per te shkuar tek faqja e regjistrimit
Hapi 2.Dy drejtekendeshat e pare duhet shenuar Name-Emrin dhe Last-Mbiemrin, Choose your username-adresa juaj ku do te kyqeni me vone herave tjera pra me prapashtesen @gmail.com, pastaj Create a password-Shkruaj nje fjalekalim, pastaj Confirm password-Konfirmoje prape fjalekalimin, Month-Muaji i datelindjes tuaj, Day-Dita dhe Year-Viti. Keshille: Ju duhet qe te jeni 18+. Gender-Gjinia juaj Male-Mashkull, Female-femer. Zgjidh shtetin per telefon pastaj shkruaj Mobile phone-Numri i telefonit (celularit). Tek kutia Your current email address shkruani nje email qe ju e keni per rast nese e humbni fjalekalimin ju mund ta ktheni ate nepermjet ketij emaili. Mos shkoni SKIP, por shkruani kodin qe shihni ne foto ne drejtkendeshin poshte. Zgjidhni lokacionin dhe klikoni me TIK butonin I agree. Pastaj mund te shkoni Next Step. Pastaj nese doni mund te shtoni foto klikoni Add profile photo ose Next Step dhe mos te beni ndonje ndryshim. Pastaj klikoni butonin Back to blogger dhe tani vetem se duhet te shikoni si te krijoni nje blog te ri, sepse kjo ishte vetem pjesa e krijimit te perdoruesit. Tash klikoni Continue to blogger.
Hapi 3.Ne anen e majte shihet nje buton ku shkruan New Blog pasi te klikoni hapet nje dritare ku ju duhet te shkruani Title-Titullin ndersa Address-Adresen e faqes tuaj pra adresajuaj.blogspot.com pastaj ju mund te zgjedhni ndonjeren nga templates apo dukjet me poshte dhe te klikoni butonin Create blog. Dhe gjithcka perfundoni rreth krijimit te blogut pra tash duhet mesuar si te postoni.
Hapi 4. Klikoni butonin ngjyre portokalli per te shkruar nje postim te ri.
Klikoni mbi foto per ta zmadhuar.Hapi 5. Titullin larte tek kutia Post title, ndersa te e kuqja permbajta, pastaj labels kategoria dhe Publish per ta publikuar.

0 comments:

Post a Comment

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top