si te krijojm nje Blog  ne 5 minuta kohe!

NESE jeni i ri ne webmastering

Une kam nje zgjidhje te gjer per ju :

Une do te ju jap disa nga arsyet se si te fillojm me nje blog te qendrushem dhe te shpejt /

1  fillimisht duhet te orjentohemi ne nje emer domeini te cilin mund ta kerkojn me shum persona, dhe ta paguajm ate sepaku per 3 vite.

2  te gjejm nje host te qendrushem sepaku per 3 vite te bejm blerjen .

ARSYA PSE TE PAGUAJM NJE HOST PER 3 VITE  DOMAIN DHE HOST eshte qe te kemi suksese ne uebmastering

qafre tjeter mund te bejm qe te kemi sukses me blogun ??

Fillojm : hapim nje domain ne www.1und1.de ose ne ndonje tjeter provider hostingu si www.goddady.com apo dreamhost.com ose namecheap.com

Pasi  qe te kemi  bler nje emer domani dhe host  do kemi nevoj per ndertimin  e blogu une jap dy opsione:

1 Wordpress

2 Blogger

Platforma wordpress eshte platforma ma e pershtatshme per bloger.

Blogger eshte platforme e gatshme e ndertuar ne blogger.com - blogspot.com e cila  ofrohet ne blogger.

THEMET jan te gatshme dhe mund te merren per shkarkim ne google , si ti kerkoni  themet blogger ne google" free magazine blogger responsive"

Ose "magazine premium themes blogger"

Platforma e dashur wordpress eshte platforma me me shum opsione dhe mundesi te shumta .

Ofrohet per shkarkim falas  ne wordpress.org  dhe mund te instalohet direkt nga  ftp panel , ose nga install me nje klikim te cilin e ofrojn shum kompani hostingu .

Themet per wordpress mund ti instaloni direkt nga admin panel i

Uebsajtit tuaj

Duke klikuar ne apparance- add new themes.

Dhe kliko install - themes ne fund

Kliko acctivate .

Pse te kerkojm nje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Pasi ta kemi ber

 

 

 

 

 

0 comments:

Post a Comment

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top