Ish ushtari britanez i UÇK-së: Presidenti Thaçi ofendoj luftën e dëshmorëve të Kosovës


Hava Orana XhukolliNGA HAVA ORANA XHUKOLLI MË 21 KORRIK 2016 NË ORA: 19:58
Hashim Thaçi
Veprimin e djeshëm të Presidentit Thaçi e ka komentuar edhe Jon Harrison, ish ushtari britanik i UÇK-së.

Ai përmes një shkrimi në Facebook ka thënë se është ofenduese se si një ish komandant i UÇK-së vendos kurorë para një përmendore që kanë vrarë mijëra njerëz në emër të spastrimit etnik.

Ushtari britanez thotë se kjo përmendore madje duhet të jetë jashtë tokës tonë të lirë dhe të jetë në tokën serbe.

Sipas tij, i pari i vendit ka ofenduar ushtarët e UÇK-së dhe luftën e tyre për liri.

Ja postimi i plotë:

Sot pashë Presidentin Thaçi, të vënë një kurorë me lule në memorialin e luftës serbe.

ËTF, unë e kuptoj se pse ai e bëri atë, duke qenë një politikan dhe të gjithë, por Perëndia im !!!

Unë ende të gjeni atë fyese që një ish komandant i UÇK-së President, do të vendosë një kurorë përkujtimore e shumë që ka vrarë mijëra njerëz në emër të pastrimit të tij etnik.

Me i madhi i respektit memorial nuk duhet të lejohet në tokën e Kosovës, e vënë atë në anën e tyre të kufirit le të vajtoni e tyre humbet në tokën e tyre jo në vendin tonë të lirë !!

Po njerëzit do të thonë se unë nuk kam për të jetuar në të kaluarën se lufta ishte shumë vite më parë dhe është përkrahur falim dhe të harrojmë, por si mund të harrojmë mijëra njerëz të vrarë? Mijëra të zhvendosur? Mijëra ende mungon. Dhe duke parë se si serbët shkaktuan shkatërrimin e jetës në mënyrë shumë njerëzore në 90, unë kurrë nuk mund të falë, unë kurrë nuk mund të thyer bukën me ndonjë ushtar të ushtrisë serbe apo mbështetës të ish-genicidal historisë së tyre. Unë nuk jam kundër të gjitha serbëve në Kroaci, kam pasur dashurin serbe

Unë kurrë nuk kam takuar Presidentin Thaçi, por unë mbaj atë në drejtim të madhe për të qenë një udhëheqës në luftë, politika jonë nuk mund të jetë e njëjtë, por unë kanë injoruar gjithmonë të gjitha thashethemet e operacioneve të bërë të gabuara dhe të paligjshme përreth tij. respektin tim të gjithë të jenë gjithmonë aty për të edhe më shumë në mënyrë që ai mban postin më të lartë në vendin tonë të dashur.

Por, për ta vajtuar dhe për të vendosur një kurorë me lule në memorialin e tyre është përtej pështirë dhe fyese të dëshmorëve të luftës së Lirisë të Republikës së Kosovës

Maj dëshmorët e Koshares dhe lufta, pjesa tjetër në paqe në mbretërinë gjithmonë të qëndrueshme të qiellit

Jon Harrison

Delta Instruktor

Brigada 138

Agim Ramadani
0 comments:

Post a Comment

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top