Godaddy Free VPS. (Per Zhvillues.) 1. Pershendetje.

  Ndoshta dikush esht duke u mar me naj projekt apo dicka nlidhje me Zhvillim/Krijim dhe 1 duhet vps per t`testuar koduar apo naj gjo tjt.

  Godaddy ju jep 1 mundsi per 30Dit.
  Si fillim duhet tkeni 1 kart krediti + Numer telefoni per verifikim.

  Shkoni ktu dhehttps://uk.godaddy.com/pro/cloud-servers klikoni tek set up server
  Mbasi t`regjistrroheni dhe tverifikoni accountin me nr cel,
  Do shkoni tek faqa per tkrijuar 1 server

  Name (Emri i serverit) : Ska shum rendsi
  Username : useri qe ju duhet tbeni login ne server duhet tjet ndrryshe nga username i accountit tuaj tek godaddy
  password : passwordi i userit qe ju duhet te beni login duhet tjet 1 password prsh Itshqip.al87$
  OS : Zgjidheni sipas deshires tuaj
  [IMG]
  pastaj mos klikoni ne asnji vend tjeter uleni posht nfund tfaqes dhe klikoni tek Finish
  [IMG]

  Mbas 1min serveri do krijohet dhe do keni 1 public ip, prsh 1.1.1.1 qe do e shikoni tek paneli.
  Mereni ate ip hapni putty dhe boni login me userin qe krijuat dhe me passwordin qe vendoset.

  Per tbo login direkt si Root duhet tboni disa ndrryshime.
  si fillim shkarkoni puttygen boni generate new key, mbasi ta boni generate do ju dali si kjo aty ku jan ato **** duhet tshkruani 1 password (ca tju doj qefi mjafton mos ta harroni)
  [IMG]
  klikoni tek save privat key dhe ruajeni ate file diku npc (Mos e humbisni)
  Pastaj Mund tshikoni ate kodin qe fillon me ssh-rsa AA ....
  bojeni copy komplet dhe boni login nvps shkruni " sudo -i "
  cd .ssh
  nano authorized_keys
  dhe bojeni paste ate key qe bot copy
  per t`mbyll nano shtypni CTRL + X
  Y
  enter
  nano /etc/ssh/sshd_config

  gjejeni ku jan shkruajtur kto 3ja

  PermitRootLogin without-password
  #AuthorizedKeysFile %h/.ssh/authorized_keys
  #PasswordAuthentication yes

  Ndrryshojni kshu

  PermitRootLogin yes
  AuthorizedKeysFile %h/.ssh/authorized_keys
  PasswordAuthentication yes

  Mbylleni nano sic ju shpjegova msiper. dhe shkruni passwd qe tvendosni 1 password per root user
  dhe
  service ssh restart
  pastaj mund tboni login direkt si root nvps.

  VPS Info.
  net.
  [IMG]
  Intel Xeon E312,
  512 RAM,
  1CPU , (2GHz Max 2.4)
  20GB Disk SSD.
  1TB Trrafik.
  Hypervisor KVM. Full Access.

  Klm.
0 comments:

Post a Comment

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top