FBI ka kontrollin mbi celularët iPhone

FBI ka marrë kontrollin mbi celularët iPhone të Apple, pas një beteje të ashpër me kompaninë amerikane, për të hyrë në celularin e një terroristi që kishte përdorur iPhone.
Teknika e përdorur nga FBI për të hyrë në celularët e Apple dhe për të kaluar pengesën e sigurisë që Apple ua kishte vendosur të gjithë celularëve, do të mbahet sekret nga një grup special i IT-ve të Shtëpisë së Bardhë.

Grupi, i cili është caktuar nga administrata e Obamas, ka për detyrë që të zbulojë të gjitha kërcënimet e sigurisë shtetërore, transmeton Gazeta Express.

Teknika e FBI thuhet se do të mbetet sekret, për t’u përdorur më pas edhe në hetime të tjera kriminale/terroriste.

Duke e bërë këtë teknikë publike, të gjithë do ta mësonin mënyrën se si FBI të mos i gjurmonte, thuhet sipas Reuters.

Apple nuk është e kënaqur me ‘zbulimin’ që FBI e bëri mbi atë se si të hyjë në një iPhone, dhe tha se dëshiron që qeveria t’u japë informacione mbi atë se si FBI arriti t’i zhbllokojë celularët me këtë teknikë.

2 comments:

  1. 423907 721425Would enjoy to always get updated excellent web site ! . 776971

    ReplyDelete
  2. 865026 450715My California Weight Loss diet invariably is an cost effective and versatile staying on your diet tv show made for people who find themselves planning to drop extra pounds and furthermore ultimately keep a much healthier habits. la weight loss 76517

    ReplyDelete

 
Titulli i Blogut cha0s-KhC © 2016-2017. All Rights Reserved Seo123.ml seo123.ml
Top