Ultimate Guide How to create blog in blogger blogspot

Si ta ndertoni nje blogger -blogspot

 Blogger është platforma e google qe mbeshtet  ndertimin e blogjeve , ofrohet falas nga google. Dhe njeherit është platforma e dyt me e  kerkuara per të ndertuar nje blog ose uebsajt. Blogger   radhitet e dyt  pas wordpress qe eshte platforma me me shum opsione dhe me e popullarizuar per ndertimin e uebfaqeve.
ne lidhjen e me poshtme mund ti shihni instruksionet per ndertimin e nje blogu te ri ne blogger-blogspot .
hapi i pare hyr ne faqen zyrtare http://www.blogger.com
Pasi te keni hyre në faqen zyrtare blogger.com zgjedh ose  kliko > Create YourBlog pasi te keni klikuar “Create YourBlog”
do te ju hapet nje dritare e re , ku ju kerkohet te hyni ne blogger  duke i plotesuar te dhenat tuaja ne formularin , si ne foton e poshte .
pasi te keni plotesuar formularin me te dhenat tuaja > Email dhe password > Kliko mbi ( Sign in )
pasi te jeni loguar ne blogger do te ju hapet nje dritare e re ku ju kerkohet te Shkruani >1 . Titullin e  Blogut tuaj .
2.  Url-n per blogun tuaj shembull :global-cloud.blogspot.com shih foton me poshte per informacion te detajuar.
pasi ta keni plotesuar Formularin duke i plotesuar si :  titullin e blogut , url-n ( nendomainjuaj.blogspot.com eshte koha të beni zgjedhjen tuaj te pamjes se blogut ju duhet te orjentoheni ne zgjedhjen tuaj. Une ne foton me poshte kam ber zgjedhjen e  nje templati vetem per te ilustruar se si ju mund ta ndertoni nje blog, tani eshte koha qe ju te beni, zgjedh  njeren nga templatet  pastaj kliko ( Create Blog )
Pasi ju bet zgjedhjen me larte per emrin  e blogut une ju keshilloj te siguroni te dhenat tuaja duke i encryptuar ato , ju thjesht duhet te aktivizoni sherbimin ( https)  > shko tek stetings > basic
pasi ta keni perfunduar me zgjedhjen
per domanin tuaj ( https sherben per te mbrojtuar te dhenat tuaj , mbi te gjitha ofrohet falas nga blogger )
eshte radha ta ndertoni layout per blogun tuaj.
shko tek layout pastj kliko add gadgeet> per te shtuar box ose contect box ne layout .
pasi te keni perfunduar me layout . eshte nje tjeter mundesi per te instaluar template te gatshme te cilat ipen falas per sharkim  ne internet.
si te uploadoni template te cilat jan te gatshme shh ne foton me larte
shko tek template > backup/restore  pastaj zgjedh filen ( templatin qe keni shkarkuar ne pc-  te formatit template.xml ) kliko  Cose File > upload prit disa sekonda per ta marr instalim  e templatit per blogun tuaj .
tani eshte radha te deaktivizoni ( Navbar ) tek tempati i juaj  > shkoni ne layout > Navbar > kliko Edit > past  selekto off > ne fund save ndiq foton me larte
tani eshte koha te vendosin favicon ose ta ndryshojm favicon tek blogu i juaj ( ju mund te zgjedhni  nje foto ne pc-n tuaj dhe ta ngarkoni atye ) shko tek layout >  favicon > kliko edit > cose file > pastaj selekto filen > ne fund save > shih foton me larte
tani eshte koha te zgjedhni numri e postimeve ne home page >  shko tek settings > posts , comments and sharing
pasi te keni zgjedh nr e postieve ne home page  klikoni Save settings
si te shtoni  domanin ose hostoni domanin tauj ne blogger ,
shkoni ne settings > basic >  kliko >
+ Setup a 3rd party URL for your blog – Point your own registered URL to your blog.
 
 
si ti bejm setup domain te blogger ndiq url-n
tani eshte radha te aplikoni per adsense nga blogu  i juaj
shko tek earning
shih foton me poshte
Kliko Sign up for Adsense > pasi te keni aplikuar ne adsese duhet te keni durim deri ne 3 dite , per te  marr konfirmimn se a i ploteson blogu i kushtet per pranim ne adsense , une jam i pranuar ne adsense ,
ne qoft se ju merrni aprovimin e plote ne adsese ateher shko prap earning >  shih  ne foton me poshte
Earning >  Your Adsense display  zgjedhe formatin e adsense per  blogun tuaj ne fund Save Setings
Ky tutorial eshte shkruar per  ti ndihmuar bloggeret e rij dhe ata me me pak njohuri.
Post a Comment
Powered by Blogger.